mr. Joost Groenhuijsen

Joost Groenhuijsen (1989) heeft zijn rechtenstudie aan de universiteit in Maastricht – specialiserend in het strafrecht – in 2012 afgerond met de beoordeling cum laude. Gedurende zijn studie heeft hij een prijs ontvangen, omdat hij behoorde tot de top 3% van de faculteit. Vervolgens is hij in 2013 aan de slag gegaan als advocaat. Sindsdien legt Joost zich toe op de verdediging in strafzaken. Hij heeft de afgelopen jaren succesvol zaken behandeld bij de rechtbank, het gerechtshof en de Hoge Raad. Binnen zijn praktijk houdt hij zich veel bezig met fraudezaken en het financieel-economisch strafrecht. Joost is daarnaast gespecialiseerd in het voeren van de verdediging in ontnemingszaken. Zijn bijstand kenmerkt zich door precieze dossierstudie, actuele kennis van het recht en een goed voorbereide presentatie ter zitting. Joost is daarnaast lid van verschillende specialisatieverenigingen op het gebied van het strafrecht. Hij is lid van de NVSA en lid van verdienste bij de NVJSA. Sinds 2018 is Joost ook verbonden aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Hij verricht daar onderzoek naar klachtdelicten, zoals bijvoorbeeld belediging en smaad.

Joost Groenhuijsen heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten het volgende rechtsgebied geregistreerd:

Strafrecht

Deze registratie verplicht hem elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op het geregistreerde rechtsgebied.

mr. Joost Groenhuijsen